dilluns, 15 de febrer del 2021

La Biblioteca recomana... "La puerta" de Manel Loureiro

  "El hallazgo del cadáver de una joven, asesinada mediante una antigua forma ritual a los pies de la mítica Puerta de Alén, desconcierta a sus investigadores. La agente Raquel Colina es una recién llegada a ese rincón perdido de Galicia para tratar de salvar a su hijo, al que la medicina ya no puede curar. Sin otra alternativa, y llena de dudas, Raquel había recurrido a una menciñeira local, que prometía su sanación.

Sin embargo, la misteriosa desaparición de la curandera y el descubrimiento de la víctima de la Puerta hacen sospechar a Raquel que ambos casos pueden estar relacionados. Con la complicidad de su compañero, en un ambiente mágico y rural que no acaba de comprender y donde todo el mundo parece guardar un secreto, la agente comenzará una desesperada cuenta atrás para resolver el caso y así hallar la última tabla de salvació
n que le queda a su hijo."

divendres, 12 de febrer del 2021

La Biblioteca recomana... "Guillem" de Núria Cadenes

 "Guillem Agulló i Salvador va ser assassinat a Montanejos (Alt Millars) la matinada de l’11 d’abril del 1993.
Era nedador. Antifeixista. Antiracista. Independentista. Tenia divuit anys.
El cas va sotragar i marcar una generació sencera de joves.
Guillem Agulló ha esdevingut un símbol de llibertat.

L’assassinat de Guillem Agulló és un esgarrifós exemple de la impunitat amb què actua el feixisme, sota la protecció de les forces policíaques i del sistema judicial, i amb la vergonyosa complicitat d’una premsa capaç de manipular la realitat fins a l’extrem de presentar la víctima com a botxí. Aquesta novel·la documental ens submergeix en una València amb urpes, “on les hòsties volen com si fossin part del decorat”, i denuncia l’intent de soterrar viva una família. Assetjant-los. Calumniant-los. Posant-los a la diana del seu odi amb pintades als carrers i pancartes de «Guillem, jódete» als estadis de futbol. No ho van aconseguir.

Núria Cadenes, amb un estil depurat i contingut, s’ha immers en el sumari del cas, en els diaris de l’època, en els records de la família i amics del Guillem i fins i tot en el seu propi passat per mesurar la distància que hi ha entre la paraula injustícia i la paraula dignitat. Ni oblit ni perdó."

dijous, 11 de febrer del 2021

La Biblioteca recomana... "Fuego nocturno" de Michael Connelly

"Harry Bosch y la detective Ballard vuelven a unir fuerzas.

Cuando era un detective de Homicidios novato, Harry Bosch tuvo un mentor que le enseñó a tomarse el trabajo de forma personal y prender la llama de la tenacidad para no dejar ni un caso sin resolver: John Jack Thompson.

Este ha muerto, pero, tras su funeral, su viuda le entrega a Bosch el informe de un asesinato que Thompson se llevó consigo cuando dejó la Policía de Los Ángeles 20 años atrás: el caso abierto del asesinato de un joven con problemas en un callejón usado para trapicheos de drogas.

Bosch le muestra el informe a Renée Ballard y le pide ayuda para averiguar por qué el caso disparó el interés de Thompson hace tantos años.

Ese será su punto de partida. Bosch y Ballard se convierten en un equipo de investigación formidable y su vínculo se estrecha. Y pronto les surge una duda preocupante: ¿robó Thompson el informe para trabajar en el caso en su jubilación o para asegurarse de que nunca se resolviera?"

dimecres, 10 de febrer del 2021

La Biblioteca recomana... "El dia 3" de C. Durán, M.A. Giner i L. Ballester


Premio Nacional del Cómic 2019

"El 3 de juliol del 2006, cinc dies abans de la visita del papa Benet XVI, el subsòl de València vivia el pitjor accident de metro de la història d’Espanya. Les vies de l’estació de Jesús es van endur 43 vides, van ferir de gravetat 47 persones i van deixar trencades centenars de famílies. A la superfície, els representants institucionals s’afanyaven a passar pàgina davant de l’arribada imminent del summe pontífex. La versió oficial de la fatalitat s’imposava, el blindatge governamental obstaculitzava les investigacions i una capa densa d’oblit s’estenia sobre la tragèdia. No obstant això, davant de l’abandó de les institucions, les víctimes sempre van mantindre la dignitat i l’esperança. Mes rere mes, durant vora deu anys, es van concentrar a la plaça de la Mare de Déu per a demanar justícia.

El dia 3 és la història d’una lluita contra el silenci i l’oblit i contra la mentida programada. El dia 3 és la història de la lluita d’unes famílies, com la teua o la meua, que es van veure obligades per les circumstàncies a mobilitzar-se per a trobar respostes. El dia 3 és la història d’una gran onada de solidaritat, del despertament d’una societat.

Per a fer el llibre, els autors s’han basat en les investigacions de la mateixa Laura Ballester reflectides en el llibre Lluitant contra l’oblit, el llarg camí de les víctimes del metro de València (Sembra Llibres, 2015) i en els seus articles per al diari Levante-EMV. També en el treball de la productora Barret Cooperativa Valenciana, recopilat en el seu web 0responsables, i en el documental L’estratègia del silenci. Els autors han tingut el suport i l’assessorament de l’AVM3J (Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol)."

Esta obra va guanyar el Premi Ciutat de Palma de Còmic 2016.

dilluns, 8 de febrer del 2021

La Biblioteca recomana... "Aquitania" d'Eva G. Sáenz de Uturi

Amb aquesta novel·la l'autora de la trilogia de "El silencio de la ciudad blanca" ha estat guardonada amb el Premi Planeta 2020.

"1137. El duque de Aquitania - la región más codiciada de Francia- aparece muerto en Compostela. El cuerpo de color azul y con la marca del "águila de sangre", una ancestral tortura normanda. Su hija Eleanor decide vengarse y para ello se casa con el hijo del que cree su asesino: Luy VI el Gordo, rey de Francia.

Pero el propio rey muere durante la boda en idénticas circunstancias. Eleano y Luy VII intentarán averiguar, junto con los gatos aquitanos - los épicos espías de los duques-, quién quiere a los inexpertos reyes en el trono.

Décadas antes de la muerte del duque de Aquitania, un niño sin nombre es abandonado en un bosque por sus cinco madres. Acaso un mosntruo, o tal vez un santo, el pequeño superviviente acabará conviertiéndose en uno de los homes más excepcionales del medievo europeo."




divendres, 5 de febrer del 2021

La Biblioteca recomana... "Les espines del peix" de Josep Colomer

 

Posem que una plaga testamentària esborra tot rastre de vida humana dels Països Catalans. Posem que Les espines del peix es troben a la caixa d'acer més resistent que un dia arribi a inventar-se. Les pàgines que les componen serien suficients per explicar la història d'aquest racó de món a les generacions que apareguin mil·lennis més tard.

Les espines del peix són la crònica novel·lada de Benià, un poble costaner imaginari que en cent anys passa de ser un lloc recòndit a convertir-se en la destinació turística predilecta de mitja Europa. Cent anys: l'emigració per la pobresa valenciana, la connivència dels poders polítics i religiosos, l'intent de substitució lingüística, la invasió de funcionaris de l'Estat, la venta del paisatge.

Durant els anys noranta va viure's una gran desbandada de valencians llicenciats en filologia catalana cap al Principat i les Illes. Amb tot, alguns van quedar-se a guardar el país. És el cas de Josep Colomer (Benitatxell, 1957), que aprofita la saviesa acumulada amb els anys per deixar-ne testimoni amb distància, sentit de l'humor, gran riquesa lèxica i vivesa de l'expressió.

dijous, 4 de febrer del 2021

La Biblioteca recomana... "La canción de la llanura" de Kent Haruf

 És la primera novel·la de la "Trilogia de Holt", vos deixem la sinopsi:

"En la pequeña comunidad de Holt, Colorado, un profesor de instituto intenta lidiar con la depresión de su esposa y sacar adelante a sus dos hijos, que empiezan a descifrar el mundo adulto.

Una adolescente es expulsada de casa cuando su madre descubre que está ambarazada y, gracias a una profesora, encuentra cobijo en la granja de dos viejos hermanos solteros que viven aislados cuidando de su ganado como han hecho siempre.

Las vidas de todos ellos, con sus silencios, su soledad y sus anhelos, se cruzan para construir refugios inesperados y familias excepcionales." 

Aquesta novel·la ha estat la primera lectura de 2021 del Club de Lectura de la Biblioteca. Per cert, tenim la segona i la tercera part de la trilogia!


dimecres, 3 de febrer del 2021

La Biblioteca recomana... "Quan érem els peripatètics" d'Héctor Lozano

 

La Biblioteca vos recomana... "Quan érem els peripatètics" d'Hèctor Lozano. 🦉 La novel·la basada en la sèrie televisiva de gran èxit "Merlí".


"El Bruno Bergeron va tenir una adolescència difícil, i encara es va complicar més quan va veure entrar el seu pare a classe, amb la cartera de professor i cridant:

“Em dic Merlí i vull que la filosofia us faci trempar!”

Al cap dels anys recorda els cursos de batxillerat de què va gaudir amb els seus companys de classe, “els peripatètics”,perquè la seva germana Mina senti a prop la figura del pare que mai va conèixer.

A la novel·la de Merlí hi descobrireu aspectes nous de la vida del Pol, la Tània,el Joan, el Marc, la Berta, el Gerard… i del mateix Bruno, quere viurà les seves experiències durant la seva estada a Roma.

Els primers amors, les festes desenfrenades, el sexe, els estudis, la por al futur, les relacions familiars, les amistats… són els temes centrals de les aventures inoblidables de Quan érem els peripatètics, narrades pel Bruno Bergeron.

Mina,

Ha arribat el moment que sàpigues bé qui era el nostre pare, a qui mai vas arribar a conèixer. Veuràs que per a nosaltres era més que un professor. Alguna cosa màgica ens va passar quan érem els peripatètics. T’ho diré d’una manera naïf: «Érem com espases clavades en una paret de pedra. I el Merlí ens va arrencar de la pedra i ens va obrir els ulls».

Estàs preparada per entendre per què el Merlí era el millor professor del món?"