dimarts, 10 de juliol de 2012

Expiació d'Ian McEwan

EXPIACIÓ/EXPIACIÓN Ian McEwan
El passat 6 de juliol va tindre lloc a la biblioteca l'última sessió del Club de Lectura del curs. En aquesta ocasió vam parlar del llibre Expiació de Ian McEwan. Només se l'han pogut acabar quatre persones de tot el grup.
Hi ha dues opinions pel que respecta a la lectura, a algunes els ha agradat molt i a altres gens.
Pel que fa a l'estructura del llibre és un poc complicada, d'ahí que no haja enganxat la seua lectura.
Apareixen dues històries paral·leles: una real i una de ficció. On no ens posem d'acord és quan es veritat i quan no ho és.
El principi és molt lent, igual que la part que ocorre durant la guerra, que ens va semblar molt dura. El final si que transcorre més ràpidament.
La història és molt dramàtica. Un dels personatges principals és la xiqueta que la conta, ja que es convertix en escriptora i llegim la seua versió dels fets. És ella la fa que la novel·la acabe bé. Però en realitat sabem que el final és molt diferent.
Expiació és la història d'una injustícia i l'expiació per part de l'autora que jugà un paper principal en els esdeveniments.
Pel que fa als personatges destacarem a la cosina de l'autora perquè ens pareixia molt roïna, la xiqueta-escriptora que sap o intuïx més del que diu i vol carregar-li les culpes al xic, que no ha fet res, per gelosia i per salvar la seua germana. També parlarem de la mare que es passa la vida tancada en l'habitació, en el seu món, fugint de la realitat.
L'autor ha volgut que la protagonista siga una novel·lista perquè en el llibre hi ha tota una reflexió sobre l'escriptura.
Per a acabar la sessió ens vam recomanar unes lectures per a l'estiu:
- Cincuenta sombras de Grey, E.L.James
- El abuelo que saltó por la ventana y se largó, J.Jonasson
Per a les lectores del Club de Lectura i els futurs participants vos he de dir que ja tenim la lectura per a la primera sessió del curs que tindrà lloc en octubre. Al mes de setembre podreu passar a pels llibres a la biblioteca. Només em queda dir-vos que s'animeu a vindre al Club de Lectura i...
BON ESTIU I BONES LECTURES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada