dilluns, 16 de gener del 2012

El lápiz del carpintero. Club de Lectura (gener)


El passat divendres 13 de gener va tindre lloc a la biblioteca la sessió del Club de Lectura.
En aquesta ocasió em parlat del llibre "El lápiz del carpintero" de Manuel Rivas.
En general la lectura ha agradat a les participants (dic les, perquè som tot dones) encara que el llibre té dos dificultats.
Per una banda el llenguatge, com que l'autor és poeta l'escriptura pot resultar un poc farragossa al principi de la lectura.
Per altra banda, apareixen molts narradors i pot dificultar la comprensió del text.
La història és trista, tracta sobre la guerra civil i en particular sobre l'empresonament d'un metge, Daniel da Barca, a Galicia encara que no tot el llibre ocorre en aquest territori.
Entre els personatges cal destacar a Herbal, que és molt important en la història. Aquest treballa a la pressó, va matar a un fuster que abans de morir li va regalar una llapissera. Herbal té doble personalitat, representada en la llapissera que seria la conciència i un "home de ferro" que busca l'odi.
Altres personatges que destacarem foren: Marisa (la novia de Daniel da Barca), la monja que apareix en un moment de la història, el fuster i els companys de presó, ...
Acabarem diguent que és una història, encara que trista, agradable de llegir perquè sabem com acaba pel principi de la novel·la.
No vos direm res més, i si teniu curiositat, llegiu el llibre.

El pròxim llibre a llegir és: "84, Charing Cross Road" d'Helene Hanff. Bona lectura i fins febrer!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada