divendres, 16 de novembre de 2012

Club de Lectura, 15 de novembre

CLUB DE LECTURA: 
"SLUMDOG MILLIONAIRE"(¿Quién quiere ser millonario?) 


Ahir, 15 de novembre, ens varem reunir a la biblioteca per a parlar del llibre "Slumdog Millionaire" de l'hindú Vikas Swarup.
En línies generals, s'ha de dir que el llibre ha agradat a la majoria de persones. Coincidim en que és una lectura agradable i que enganxa.
Pel que fa a l'autor, direm que és el primer llibre que va escriure i el que pretén és descriure'ns la realitat de la societat d'aquest de l'Índia.
L'estructura del llibre respon a les preguntes del concurs "¿Quién quiere ser millonario?", son tretze capítols en els que ens narren com el protagonista de la història, Rama Mahoma Thomas, pot arribar a contestar totes les preguntes i guanyar el concurs. Aquesta estructura és la que fa que el llibre enganxe tant, ja que necessites saber què li pregunten i què li ha passat per a que conega la resposta.

Curiositats a ressaltar:

- El nom del xiquet Rama Mahoma Thomas, que representa les diferents religions que hi han a la Índia i que tenen enfrontaments unes amb altres.
- Recorda al Lazarillo de Tormes, que comença mitjanament bé, va en caiguda fins que toca fons i comença a remuntar.
- També a Dickens, per l'estructura, ja que abans s'escrivia en fascicles i s'havia de deixar el capítol en "suspens" per a que el públic seguira comprant i llegint els capítols. 

Crítiques que li podem fer al llibre:

- Hi ha un excés de casualitat i sort que fa que la història siga inversemblant.
- El final feliç: com l'autor utilitza al protagonista com excusa per a contar la vida en la Índia, no vol crear malestar en el lector.
- La història del xiquet avança i retrocedeix en el temps, no és lineal. Açò s'explica perquè la narrativa oriental no utilitza l'ordre cronològic, ací es veu la influència de "Les Mil i una nit".

Per acabar direm que si la pel·lícula no s'haguera fet, el llibre hagués passat de desapercebut.


La propera sessió serà el 21 DE DESEMBRE i parlarem de...

Fins aleshores, només em queda desitjar-vos una feliç lectura!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada