dimecres, 2 de gener del 2013

"El embrujo de Shanghai" de Juan Marsé

El passat 21 de desembre ens reunirem a la biblioteca per a assistir a l'útlima sessió del Club de Lectura de l'any 2012. En aquesta ocasió ens tocava parlar de la lectura "El embrujo de Shanghai" de l'escriptor Juan Marsé.





La lectura ha agradat a la majoria de les lectores.
De l'autor podem dir que va nàixer als anys 40 i que prové d'una família humil. Son pare era taxista i el donà en adopció a una parella que conegué en el taxi. Les seues novel·les solen estar ambientades en la Barcelona de la postguerra.

Pel que fa al llibre, ens apareixen dues històries: la Barcelona dels anys 50 i una història inventada (la part de Shanghai). La pel·lícula està molt ben ambientada i és fidel al llibre. Paga la pena veure-la.
Els personatges que vam assenyalar foren: el capítà Blay, Daniel, els germans Chacon, etc. Ens reflexa molt bé les diferents classes socials. També ressaltarem el personatge del Capità Blai com a símbol del Quixot.


La pròxima lectura serà "El hombre de los círculos azules/ L'home dels cercles blaus" de Fred Vargas i el nostre encontre serà el dia 18 de gener. Fins aleshores, bones festes i bones lectures!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada