divendres, 25 de gener de 2013

Sessió Club de Lectura generL’HOME DELS CERCLES BLAUS. FRED VARGAS

            El passat 18 de gener va tenir lloc la primera sessió de l’any del Club de Lectura de la biblioteca. Encetàrem l’any amb una novel·la policíaca, però gens típica, “L’home dels cercles blaus” de l’escriptora Fred Vargas, si heu llegit bé, escriptora.
Aquesta és la primera novel·la d’una sèrie que té com a protagonista al comissari Adamsberg. En aquest primer llibre ens presenta als personatges i és per això que a molta gent li ha resultat pesat.

Els personatges són peculiars i això dóna una espècie d’alegria, en el sentit de que l’autora ens dona una percepció de que cadascú pot ser i fer el que vulga, sempre i quant no faça mal als demés. No utilitza molts protagonistes.
Seguint amb els personatges, destacàrem que el policia ens queia bé, són molt humans, tenen moltes escenes iròniques i que et fan riure.
Dona la sensació que Fred Vargas té una estima especial pels personatges marginals, és un dels aspectes que fan pensar que és una dona la que escriu.

Pel que fa a la novel·la, està molt ben escrita, ens haja agradat o no. Els cercles són els elements de misteri, ja que l’assassinat apareix més tard en la història, i són els cercles els que porten el fil. La novel·la té un humor intel·ligent i molta ironia.

Férem una recomanació d’altres escriptors de novel·la negra:

-          Henning Mankell
-          Alicia Giménez Barlett
-          Petros Màrkaris
-          Vázquez Montalbán
-          Jo Nesbo
-          P.D James
-          L. Davis

I per acabar la sessió, Carmen ens va proposar un joc de detectius, on cada grup havia de trobar el personatges d’una novel·la policíaca amb les pistes que ens donaven unes targetes.I així, ens acomiadarem fins el proper 1 de març que parlarem de la novel·la “Emma” de Jane Austen. I la setmana següent dins de la II Setmana de la dona, veurem la pel·lícula basada en la novel·la.

Fins aleshores, bones lectures!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada