dilluns, 20 de maig de 2013

CLUB DE LECTURA MAIG: VIDA DE PICLUB DE LECTURA MAIG: VIDA DE PI

El passat 10 de maig varem celebrar la sessió del Club de Lectura del mes de maig. En aquesta ocasió llegirem “Vida de Pi” de Yann Martel.
Aquesta novel·la ens conta la història d’un adolescent que viatja a Canadà amb la seua família i uns animals que han venut a diversos zoos. Després d’una tempesta, naufraguen i queden a la deriva Pi, una zebra ferida, una hiena, una orangutan i un tigre.  


         


         El llibre té tres parts desproporcionades. Pareixen tres novel·les diferents i són totes molt importants.

-          La primera part ens explica la vida de Pi, el protagonista de la història, i fa que la segona part siga versemblant. D’aquesta destacarem la ironia en la que ens explica perquè al protagonista li diuen Pi i apareix un capítol molt graciós on s’entremesclen les tres religions principals de l’Índia (cristianisme, l’islam i el budisme).
-          La segona part és la més llarga i pot ser la més pesada de llegir. És la part més angoixant i al ser la més llarga juga a favor de la novel·la.
-          La tercera és la més curta i més important. És on ens conten les dos històries i on realment es desvetlla el final.

Un altre dels personatges importants a més de Pi, és el tigre Richard Parker. Aquest és un homenatge a Edgar Allan Poe, el qual té un personatge del mateix nom a un dels seus llibres i que també queda a la deriva en companyia de més persones després d’un naufragi. Aquest per a poder sobreviure proposa menjar-se a un dels companys de barca per a no morir-se de fam.

La novel·la ens demostra què som capaços de fer les persones en situacions límit.

La història està molt ben escrita i utilitza un llenguatge senzill. El personatge de Pi està molt ben aconseguit, realment veus a una persona india, està molt ben retratat i això que l’autor no és indi.
Utilitza la primera persona, però quant narra descriu molt visualment, aquesta tècnica és molt moderna i fa que la lectura siga molt amena.  

Per cert, el pròxim 23 de juny podrem gaudir de la pel·lícula a les Escoles Velles encetant la temporada de cinema d'estiu!


La pròxima sessió serà el dia 14 de juny i parlarem de "El curiós incident del gos a mitjanit" de Mark Haddon. Fins aleshores, bones lectures!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada