dilluns, 29 d’abril de 2013

"La nieta del señor Linh", Club de Lectura d'abrilLA NIETA DEL SEÑOR LINH

El passat 12 d’abril va tenir lloc la reunió del Club de Lectura. En aquesta ocasió varem parlar de la novel·la de  Philippe Claudel titulada “La nieta del señor Linh”.

En general la lectura va ser del grat de tots. Aquest autor està de “moda” i ha escrit altres novel·les que anomenarem com “Almas grises” i “L’informe Brodeck”. De l’estil de l’autor destaquem que sempre deixa coses per saber que es descobreixen al final i que els seus finals sempre són oberts. A més a més, escriu molt bé.

Un dels temes fonamentals del llibre és l’amistat. Dos dels personatges de la història no parlen la mateixa llengua (un és francés i l’altre vietnamita) però s’entenen. Si el francés haguera parlat vietnamita no hagueren segut amics, ja que aquest va lluitar en la guerra on el senyor Linh ho perd tot.
L’autor no ens diu en cap moment el nom de la ciutat, ni la cronologia. Amb açò l’escriptor busca demostrar que la guerra canvia les persones. És una novel·la de sentiments més que de diàlegs, més que res perquè ells no s’entenen. El senyor Bark (el personatge francés) li reconforta poder contar-li la seua vida al senyor Linh que es troba sol en una ciutat que no és la seua.

El final és curiós, et prepara per a un final tràgic però dóna un gir. Però no us contaré més, a la biblioteca el teniu a la vostra disposició!


La pròxima lectura és “Vida de Pi” i la propera reunió el 10 de maig.
Fins aleshores, bones lectures!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada