dimecres, 29 de gener del 2014

CLUB DE LECTURA DE DESEMBRE

EL DÉU DE LES COSES PETITES


Aquesta novel·la és diferent al que estem acostumats a llegir. Començarem dient que l'autora és índia, encara que el llibre originalment fou escrit en anglès.

L'estructura és circular el que provoca que la seua lectura siga dificultosa. Des del principi ens parla d'un dia fatídic i com a lectors no sabem què és. Ens recorda en l'estructura a un llibre de contes. Utilitza molt la descripció, molts adjectius per descriure cada situació, això por anar en el seu favor o en la seua contra.

El llenguatge és complicat, és un llibre de sensacions. La història que ens narra és lenta no avança. Açò l'afavoreix ja que el que ens està contant és molt dur.

Pel que fa a la història en sí, l'autora, Arundhati Roy, ens conta la història d'amor entre dos persones. Una història d'amor que no pot existir. L'escriptora juga amb el xoc de les dues cultures que existien: la cultura índia colonitzada per una d'occidental. Un altre aspecte que assenyalarem i que encara hui està patent, és la existència de la casta dels intocables i els tocables. Per aquest motius, l'existència de les castes, l'amor entre els dos personatges de la novel·la no pot ser tolerat per la família de cap dels dos ni per la societat en general.

Altre aspecte que assenyalarem va ser el títol, fa referència al déu menor que és el que vol descriure la relació entre els dos enamorats. La seua relació està prohibida i l'autora ha volgut fer un homenatge a gaudir el moment. El seu protector és el déu del moment, de les coses petites.

Pel que fa al personatge de la mare dels bessons, la història gira sobre ella. El seu amor és el que condiciona la història de la família. Encara que pel que fa a les històries d'amor de la família, són sempre malparats.

Altres punts que destacarem va ser que el tema de la corrupció política està molt criticat a la novel·la. I que el llibre està prohibit en Índia.

Recomanacions: “Tigre blanc” d'Aravind Adiga


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada