dilluns, 9 de juny del 2014

ÚLTIMA SESSIÓ DEL CURS 2013-2014 DEL CLUB DE LECTURA

ÚLTIMA SESSIÓ DEL CURS 2013-2014 DEL CLUB DE LECTURA

El passat divendres donarem per finalitzat el curs 2013-2014 del Club de Lectura de Corbera, ja que el proper divendres celebrarem el final de tots els clubs a Polinyà amb la Trobada de Clubs de Lectura que ja compta amb la 3a edició. Però això ja vos ho contaré a un altre “post”, hui vos resumiré la sessió en la qual parlarem sobre la novel·la de Cristina López Barrio “ La casa de los amores imposibles”

L'autora és novel i per a ser la seua primera obra no està malament. Ens recorda al realisme màgic de “La casa de los espíritus” de Isabel Allende. Apareix un univers fantàstic, personatges màgics però inversemblants.

El llibre és coral perquè apareixen molts personatges però Olvido Laguna és la més important de totes. Altres personatges que vam ressaltar foren:

  • Manuela: és la més odiada per tots. És roín, lletja i el que crida l'atenció és que sempre va en guants. És dolenta per la seua infantessa.
  • Clara: un personatge sense sentiments pel seu resentiment.
  • Olvido: en cap moment es rebota contra la seua mare. Sa mare mata a l'amor de la seua vida i ella mai es posiciona en contra seua. Li trobem a faltar “sang” en el cos d'aquest personatge.

Ens dóna la sensació que l'autora ha agafat diversos retalls d'altres llocs i els ha posat al llibre. Hi ha un passatge on un dels personatges li dóna de menjar a la filla al seu propi pare, açò ens recorda a “Tomates verdes fritos”.

Una altra aspecte que criticarem és que el nét és el que “salva” a la família. És una solució masclista, a més el xiquet és perfecte. També pensem que aquesta part del llibre sobra. Dóna la sensació que ha volgut allargar el llibre i creguem que ha segut un error per part de l'autora.

En general, el llenguatge que empra és molt bonic però a la novel·la li falta contingut, és molt barroca. A l'autora l'han comparat amb Gabriel Garcia Márquez, però no té punt de comparació, al nostre parèixer.

Amb aquesta sessió finalitzarem el curs. A setembre més lectures i més xarrades!! Bon estiu a les lectores i lector del Club de Lectura!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada