dijous, 12 de juny de 2014

RESUM DEL CURS DEL CLUB DE LECTURA 2013-2014            Com el que és promet es deu, ahi va el resum de les lectures que hem fet enguany al Club de Lectura.Començarem allà pel setembre amb un gènere que no solem llegir com a lectors, els contes per a adults. Encetarem el curs amb “La taverna del cau de la lluna”, una història molt trista però que l’autor ha aconseguit allunyar-nos dels personatges per a que no siga desagradable de llegir. En veritat és una novel·la però està narrada en xicotets contes que són els que configuren els capítols.Al novembre varem parlar sobre “Una lectora nada común” una novel·la amb tocs d’humor que ens parla del viatge sobre la creació d’un lector. En aquest cas la reina d’Anglaterra. Apareix una crítica a la monarquia i sobretot ens quedem amb el seu missatge: cal llegir per plaer, no per obligació.

El mes següent tornarem a canviar de temàtica, ens dirigirem a l’Índia. Una novel·la complicada per la manera en la que està escrita. Una història molt dura, on podem veure el xoc de cultures que hi ha a l’Índia, les diferencies socials, la corrupció política existent al país, ... Una història d’amor impossible entre els seus protagonistes. Pel que fa a la novel·la en sí, està molt ben escrita, descriu tots els detalls, els colors, les olors, és un llibre de sensacions. La novel·la està prohibida a l’Índia.

Al gener vam tindre novel·la negra! “El secret de Christine Falls” de Benjamin Black. És el primer títol de la sèrie del forense Quirke. És la típica novel·la negra, on el protagonista té una sèrie de desgràcies familiars que el porten a ser, en aquest cas, un alcohòlic. Aquesta saga ocorre en Dublín, als anys 50 i l’autor crea un clima boirós que fa que ens endinsem dins de la història. En la recerca de la veritat, Quirke descobreix pràctiques criminals i una societat catòlica clandestina que opera entre Dublín i Boston i que podria tenir implicades persones molt poderoses i, fins i tot, membres de la seva pròpia família. L’autor Benjamin Black, és el pseudònim del prestigiós John Banville.

En febrer sempre fem una lectura que té a veure amb la temàtica de les dones. Així en la Setmana de la dona visionem la pel·lícula. En aquesta ocasió contarem amb l’autora Lisa See i la seua novel·la “Flor de Neu i el ventall secret”. En ell ens narra la història de dos xiquetes de condicions socials molt diferents. Son xineses i ens traslladem al final del segle XVIII i principi del XIX. D’aquesta destacarem les tradicions xineses que ens criden molt l’atenció com pot ser els “peus de lots daurats” (que ja no es practica), la cerimònia de casament, etc. També ens narra una de les Guerres de l’Opi. I com l’amistat de les xiquetes al llarg de la seua vida canvia i el desenllaç que té. 

Seguirem el curs amb una novel·la d’un autor del terreny, “Cubaneta meua” de Manuel Joan i Arinyó. A més comptarem amb la seua presencia el dia que varem tindre la sessió del Club de Lectura. Ens va contar que el llibre naix de la idea de fer un guió per a una pel·lícula, la passaren a novel·la i la editaren. La història parla d’amor, de desamor, de creixement personal d’uns personatges, de davallament personal d’altres, d’amistat, de traïció, de noblesa però també de baixesa, tot amb tocs d’humor que fan que literalment en certs passatges plores de risa.


 Seguirem amb un altre autor valencià, Vicent Josep Escartí, amb qui ens reunirem el dia 13 de juny en la Trobada de Clubs de Lectura per a parlar sobre la seua novel·la “Dies d’ira. Una novel·la ambientada al segle XVI, amb un assassinat, amb la relació del protagonista amb l’assassinat, el notari Carles Miquel Descó, molt obscura. Una història amb desficaci i  molts tocs d’ironia.


Finalitzarem el curs parlant al voltant de la novel·la de Cristina López Barrios “La casa de los amores imposibles”. Una història que marcarem de realisme màgic. L’autora ens conta la maledicció d’una saga familiar, on les dones mai poden ser felices. La novel·la al principi és interessant però arriba un punt que resulta barroca i que ha allargat la història innecessàriament per a nosaltres.

Quedem citats tots per al mes de setembre on repartirem la nova lectura que donarà pas a l’inici del Club de Lectura 2014-2015.


Repetir una vegada més que moltes gràcies a tots els participats, vora la vintena, que sense ells el Club de Lectura no seria possible. I seguir animant a la gent a que vinga. Que ho passem molt bé a les reunions i llegim uns tipus de llibres que sense el club no els llegiriem.

Ah! I que els llibres els teniu disponibles a la biblioteca!Bon estiu, bones lectures i fins setembre!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada