dilluns, 30 de setembre del 2019

RACÓ VIOLETA A LA BIBLIOTECA

Estrenem un nou apartat dins de la Biblioteca, el RACÓ VIOLETA.
Amb aquest racó volem donar visibilitat a una gran problemàtica que patim a la nostra societat, la violència contra les dones.
Com que acabem de crear-lo, encara tenim poca bibliografia però poc a poc anirem augmentant-la.
Amb açò, la Biblioteca es suma i es posiciona per la igualtat entre dones i homes i en contra de qualsevol tipus de violència. 
Agraïm al departament d'Igualtat de la Mancomunitat de la Ribera Baixa l'enviament de material i informació sobre aquest tema.  

Vos presentem els primers títols del racó!

El senyal de Marta Meneu-Borja

El rellotge del campanar es va aturar, precisament, aquella nit. L’endemà, la plaça de l’Ajuntament s’omplia de gent que protestava, silenciosa, contra el darrer assassinat d’una dona. Joana, Dori, Ivonne i Val, entre moltes altres persones, van participar en una concentració que no expressava només rebuig, sinó també por i cansament davant d’una situació, en el fons, no tan llunyana per a cap d’elles. Perquè el senyal de la violència, aparent o invisible, pot aparéixer en qualsevol racó. Com també hi pot aparéixer el senyal de l’esperança, dels lligams, de les llums que no s’apaguen.


Amb aquesta novel·la coral, Marta Meneu-Borja s’endinsa en la narrativa i ens ofereix un retrat viu de la societat actual, tendre i colpidor alhora. Les vides de Joana, Dori, Ivonne, Val i Maria, subtilment entrellaçades per secrets i experiències compartides, es converteixen en un testimoni literari de la realitat que ens ha tocat viure.



 

Contem històries de dones d'ací de Rosa i Manola Roig 

Per culpa d’una rateta es poden editar mil llibres? Es parla valencià en Beverly Hills? Coneixeu a les valencianes que creen personatges, rimen versos, persegueixen objectes o investiguen les potetes de les molècules? Alguna ha inventat una peça de roba o una paraula? Li pots plantar cara a la vida amb un somriure o construir la memòria amb les mans? Pots ser la primera actriu del cinema parlat o enamorar-te de la teua rival? I ser una dona menuda amb una gran condecoració per la teua valentia? Nosaltres vos contarem les seues històries èpiques, tendres i reals.

 Dones valencianes que han fet història de Maria Viu i Sandra Capsir

Científiques, inventores, esportistes, músiques, pintores... Al llarg de la nostra història, moltes dones que han nascut o viscut en algun punt del territori valencià han deixat una empremta inesborrable gràcies al seu talent, esforç i tenacitat.

Cada pàgina d’aquest llibre pretén despertar la curiositat per continuar indagant la vida i l’obra de dones que ens han eixat un llegat excepcional digne de ser recuperat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada