diumenge, 20 d’octubre de 2019

Inici Club Lectura curs 2019-20

       Dijous passat vam encetar el nou curs del Club de Lectura de la Biblioteca. Des de fa quatre temporades iniciem amb la presència de l'autor del llibre que em llegit. Açò gràcies al projecte interbibliotecàri que junt a les Biblioteques d'Almussafes, Guadassuar, Llombai, Polinyà i Sollana, ens permet realitzar un fum d'activitats. 

     En aquesta ocasió ens ha visitat Joanjo Garcia, un escriptor al que li han publicat moltes novel·les en pocs anys i que ha estat guardonat entre d'altres, amb el Premi Alfons el Magnànim de Narrativa amb l'obra Heidi, Lenin i altres amics. Aquesta lectura va ser l'elegida per iniciar el curs.
 
Una novel·la negra, amb la que pretén parlar de l'urbanisme  de València, de la falta d'un discurs vertebrador de la ciutat. La història comença amb una troballa d'animals morts a un dels descampats que hi ha a València, que aniran seguits d'altres al llarg del temps. Però el que realment acaba agafant força i importància, és la història de la protagonista: Blanca. Junt a ella apareixen tot una sèrie de personatges molt peculiars que formaran aquesta novel·la, com el pare i el germà de Blanca.

 
A banda de parlar d'aquesta història, que no contarem més per no explicar més del compte; ens va narrar curiositats com la portada del llibre. Ens deia Joanjo que a ell no li agraden mai les portades i que li costa molt decidir. En aquesta ocasió va dir a l'editorial que triaren la que més els agradara i que finalment, aquesta li resulta molt potent a la vista dels lectors.


Les lectores li van indicar que la novel·la pareixia escrita per una dona ja que la protagonista narra en primera persona, i que està molt ben aconseguit perquè en moltes ocasions s'identificaven amb Blanca. Joanjo ens confessa que algunes històries que apareixen son vertaderes i que li les han contades les seues amigues. A lo que Carmen (la nostra coordinadora del Club de Lectura) li respon diguent-li que deixaran de contar-li històries!
També ens explica que ell pateix molt quan escriu una novel·la per el que decideix que passe als personatges de la història. A lo que li responen els lectores i les lectores que també han patit molt amb la vida de Blanca. 


En resum, un inici de curs molt interessant i que va donar molt de si. Agraïm una vegada més, la presència de Joanjo Garcia, esperem tornar-lo a veure i li desitgem molta sort en aquesta passió que té que és l'escriptura!  Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada