divendres, 27 d’abril del 2012

La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey


El passat divendres va tindre lloc en la biblioteca la sessió d'abril del Club de Lectura. En aquesta ocasió ens tocava parlar del llibre "La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey" de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows.

En general, la lectura ha agradat a la majoria. El que més ens cridà l'atenció fou el títol!
És l'únic llibre de l'autora, co-escrit per la seua neboda, ja que la primera estava malalta i va necessitar ajuda.
De l'escriptora també podem dir que era autodidacta, formava part d'un club de lectura que va esdevindre en un club d'escriptors; i va sorgir aquest llibre.

Pel que fa a la novel·la, està escrita de forma epistolar. La història comença quan una escriptora, Juliet, rep una carta d'un home que té un llibre que li va pertànyer a ella. A partir d'aquesta carta, Dawsey, comença a contar-li a Juliet com crearen la societat literària. 
L'illa de Guersney estava ocupada pels alemanys, el context històric de la novel·la és la Segona Guerra Mundial. Els alemanys requisaven tots els aliments que trobaven als habitants de l'illa. Però els veïns de l’illa tingueren l’enginy de fer passar un porquet per mort, l'alimentaren i se'l van menjar. Quan isqueren del sopar, els alemanys els van trobar fora de casa després del toc de queda i Elisabeth (un dels personatges importants del llibre) s'inventa que tenen un club de lectura i que es reuneixen tots els mesos. Els alemanys els diuen que a ells també els agrada llegir llibres i que potser algun dia passaran per a comentar les lectures. A partir d'aquest fet, es veuen obligats a reunir-se i llegir per si els alemanys apareixen.

Entre els personatges que destacarem, podem parlar de Juliet, l'escriptora anglesa que rep les cartes. L'editor de Juliet, Sidney, un personatge molt interessant, i també molt interessant la relació que tenen entre els dos. Elizabeth, és el fil conductor de la història. Isola, forma part del club de lectura i és un personatge molt curiós i molt graciós.

Per acabar podem dir que el llibre ha agradat als lectors perquè se senten identificats amb els personatges, ja que els  uneix l’afició a la lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada