divendres, 1 d’abril de 2016

El Club de Lectura Juvenil

Els nostres Clubs de Lectura, Juvenil i d'Adults, funcionen a la perfecció. I encara diré més, cada vegada augmenten les seues i els seus membres. Hui vols vull deixar la fitxa de lectura que han fet les nostres lectores del Club Juvenil. 

Abril 2016
AGUSTÍN FERNÁNDEZ PAZ

És l’autor del llibre que hem llegit al club. (Vilalba, 1947) es un dels autors  gallecs  mes destacats i  ha esta distingit amb els premis  Lazarillo i Merlín, entre d’altres. En la  col·lecció Micalet Galàctic ha publicat  Fantasmes al passadís.
 
LA NIT DELS ANIMALS
    

La protagonista d’aquesta historia és Raquel. Un nit els seus pares marxen al teatre i la tia Sara que s’havia de fer càrrec de cuidar-la es posa malalta. Raquel es queda sola a casa. A nosaltres també ens agradaría quedar-nos soles a casa perquè segur que se’ns ocorren coses divertides per a fer.
Raquel pensa que aquella era una nit moltttttt especial perquè també podría fer allò que més li agradava: menjar totes les llepolies del món.
“Després va decidir que ja era l’hora de preparar-se un sopar ben abellidor. Va posar en una safata el menjar que li havia deixat sa mare i la va portar a la taula de vidre de la sala. Tornà a la nevera, a buscar els flams que tant li agardaven. Va comprobar, decebuda, que només en quedaven quatre, de manera que en va deixar un, perquè ningú no diguera que se’ls havia menjat tots. Ara només faltava el xocolate i les pastes que sa mare guardava per a les ocasions especials.
-Aqueta nit és molt especial, la mare també hi estaría d’acord- va argumentar Raquel, per justificar-se-. A més, només menjaré una miqueta.
Va acostar la taula de la cuina al rebost on estva amagat el tresor i, després, hi posà un tamboret damunt. Des d’una cadira, va pujar primer a la taula i, després, al tamboret. Així, va aconseguir obrir la porta més alta de l’armari. Allà estava la caixa metàl·lica on sa mare amagava les llepolies més temptadores.” FRAGMENT
Raquel ha ingerit una gran quantitat de sucre, què penseu que li va pasar?...
Una papallona, una gallina, un caragol, tres peixos, un gos i, fins i tot, un lleó. Tots aquest animals són personatges d’aquesta historia. Si voleu descubrir que li passa a Raquel amb ells no dubte en llegir: La nit dels animals (Bromera)/La noche de los animales (Algar).
Equip de redacció:
Ainara Marrades, Daniela Ibáñez, Carla García Pastor i Júlia Piera.

 
Nosaltres també fem com Raquel...
(La nit del animals) 
Club de Lectura Juvenil de Corbera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada