dilluns, 4 de juliol del 2016

V Trobada de Clubs de Lectura

El passat divendres 1 de juliol el Club de Lectura d'Adults de la Biblioteca de Corbera va assistir a la V Trobada de Clubs de Lectura que van organitzar els companys de Polinyà de Xúquer. Enguany ha sigut especial, ja que ens trobàrem cinc Clubs de Lectura de diferents poblacions: Almussafes, Corbera, Guadassuar, Sollana i Polinyà. Aquests municipis, junt amb Benifaió, estem immersos en el projecte intermunicipal anomenat "Zona llibre, zona lliure". En aquest sentit, l’encontre forma part del treball conjunt de les sis poblacions que aquest hivern hem començat a tenir una relació de treball i amistat que esperem que dure molt de temps.



La protagonista de la Trobada fou Anna Moner (Vila-Real, 1967), artista, escriptora i llicenciada en Història de l'Art, habitualment col·labora redactant una columna sobre art i cultura en el diari digital La veu del País Valencià. Entre altres treballs, destacarem: Les mans de la deixebla, la seua primera novel·la, amb la qual va rebre el Premi Enric Valor de la Diputació d'Alacant 2010; i El retorn de l'Hongarès, amb què ha guanyat el Premi Alfons el Magnànim de la Diputació de València 2014. 
 

Nosaltres vam elegir El retorn de l'Hongarès, novel·la llegida pels Clubs de Lectura participants perquè l'autora ens explicara més detalls sobre la novel·la. La història està ambientada en el París del segle XIX on comencen a aparèixer cadàvers d’una cadena d’assassinats en sèrie que marcaran la carrera professional de l’inspector de policia Olivier Béziers i el forense Auguste Locard. Però l’autora no ha volgut quedar-se en aquell segle i, més de cent anys després, Sara Bongard, una jove antropòloga forense, es veurà implicada en els successos més macabres que sacsejaren la societat parisenca de 1987, amb l’aparició a l’Institut Medicolegal d’un taüt de gran dimensions.



Anna Moner ha fet una gran tasca d’investigació i recerca històrica. Ens va mostrar diferents il·lustracions de la ciutat de París de l’època en què comença la novel·la. També ens va contar moltes anècdotes de la societat del moment que en general van cridar molt l’atenció dels presents.
 

Després férem un sopar de germanor on seguirem raonant sobre lectures i compartint bons moments.
 

Des de la Biblioteca de Corbera, felicitem una vegada més als amfitrions d’enguany, els amics de Polinyà de Xúquer i esperem trobar-nos el proper curs per poder seguir celebrant la vida dels Clubs de lectura i la nostra cultura valenciana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada